Polityka prywatności

Niniejsza Polityka prywatności opisuje, w jaki sposób legginsydamskie.com („Witryna” lub „my”) gromadzi, wykorzystuje i ujawnia Twoje dane osobowe, gdy odwiedzasz lub dokonujesz zakupu w Witrynie.
Zbieranie danych osobowych
Kiedy odwiedzasz Witrynę, zbieramy pewne informacje o Twoim urządzeniu, interakcji z Witryną oraz informacje niezbędne do przetworzenia Twoich zakupów. Możemy również zbierać dodatkowe informacje, jeśli skontaktujesz się z nami w celu uzyskania obsługi klienta. W niniejszej Polityce prywatności odwołujemy się do wszelkich informacji, które mogą jednoznacznie zidentyfikować daną osobę (w tym informacji poniżej) jako „Dane osobowe”. Zobacz poniższą listę, aby uzyskać więcej informacji o tym, jakie dane osobowe gromadzimy i dlaczego.
Informacje o urządzeniu
Przykłady gromadzonych danych osobowych: wersja przeglądarki internetowej, adres IP, strefa czasowa, informacje o plikach cookie, jakie witryny lub produkty przeglądasz, wyszukiwane hasła i sposób interakcji z Witryną.
Cel gromadzenia: dokładne załadowanie Witryny dla Ciebie i wykonywanie analiz dotyczących korzystania z Witryny w celu optymalizacji naszej Witryny.
Źródło gromadzenia: zbierane automatycznie, gdy wchodzisz na naszą Witrynę za pomocą plików cookie, plików dziennika, sygnałów nawigacyjnych, tagów lub pikseli Facebooka.
Szczegóły zamówienia
Przykłady gromadzonych danych osobowych: imię i nazwisko, adres rozliczeniowy, adres wysyłki, informacje dotyczące płatności (w tym numery kart kredytowych), adres e-mail i numer telefonu.
Cel odbioru: dostarczanie produktów lub usług w celu realizacji naszej umowy, przetwarzanie informacji o płatnościach, organizowanie wysyłki i dostarczanie faktur i/lub potwierdzeń zamówień, komunikacja z Tobą, sprawdzanie naszych zamówień pod kątem potencjalnego ryzyka lub oszustwa, a gdy jest to zgodne z preferencjami, które nam udostępniłeś, dostarczania informacji lub reklam związanych z naszymi produktami lub usługami.
Źródło poboru: odebrane od Ciebie.
Informacje dotyczące obsługi klienta
Przykłady gromadzonych Danych Osobowych: adres e-mail, imię i nazwisko, treść poczty.
Cel odbioru: zapewnienie obsługi klienta.
Źródło poboru: odebrane od Ciebie.
Małoletni
Witryna nie jest przeznaczona dla osób poniżej 12 roku życia. Nie gromadzimy celowo Danych osobowych od dzieci. Jeśli jesteś rodzicem lub opiekunem i uważasz, że Twoje dziecko przekazało nam Dane osobowe, skontaktuj się z nami pod poniższym adresem, aby poprosić o usunięcie.
Udostępnianie danych osobowych
Udostępniamy Twoje Dane Osobowe dostawcom usług, aby pomóc nam świadczyć nasze usługi i wypełniać zawarte z Tobą umowy, jak opisano powyżej. Na przykład:
Używamy Shopify do zasilania naszego sklepu internetowego. Możesz przeczytać więcej o tym, jak Shopify wykorzystuje Twoje dane osobowe tutaj: https://www.shopify.com/legal/privacy.
Możemy udostępniać Twoje Dane Osobowe, aby zachować zgodność z obowiązującymi przepisami i regulacjami, odpowiedzieć na wezwanie do sądu, nakaz przeszukania lub inny zgodny z prawem wniosek o informacje, które otrzymujemy, lub w inny sposób chronić nasze prawa.
Reklama behawioralna
Jak opisano powyżej, wykorzystujemy Twoje dane osobowe w celu dostarczania Ci ukierunkowanych reklam lub komunikatów marketingowych, które naszym zdaniem mogą Cię zainteresować. Na przykład:
Korzystamy z Google Analytics, aby pomóc nam zrozumieć, w jaki sposób nasi klienci korzystają z Witryny. Możesz przeczytać więcej o tym, jak Google wykorzystuje Twoje dane osobowe tutaj: https://policies.google.com/privacy?hl=en. Możesz również zrezygnować z Google Analytics tutaj: https://tools.google.com/ dlpage/gaoptout.
Udostępniamy naszym partnerom reklamowym informacje o korzystaniu z Witryny, zakupach i interakcji z naszymi reklamami w innych witrynach internetowych. Zbieramy i udostępniamy niektóre z tych informacji bezpośrednio naszym partnerom reklamowym, a w niektórych przypadkach za pomocą plików cookie lub innych podobnych technologii (na które możesz wyrazić zgodę, w zależności od Twojej lokalizacji).
Więcej informacji na temat działania reklamy ukierunkowanej można znaleźć na stronie edukacyjnej Network Advertising Initiative („NAI”) pod adresem http://www.networkadvertising.org/understanding-online-advertising/how-does-it-work.
Możesz zrezygnować z reklam ukierunkowanych poprzez:
FACEBOOK – https://www.facebook.com/settings/?tab=ads
GOOGLE – https://www.google.com/settings/ads/anonymous
BING – https://advertise.bingads.microsoft.com/en-us/resources/policies/personalized-ads]
Ponadto możesz zrezygnować z niektórych z tych usług, odwiedzając portal rezygnacji Digital Advertising Alliance pod adresem: http://optout.aboutads.info/.
Korzystanie z danych osobowych
Wykorzystujemy Twoje dane osobowe, aby świadczyć Ci nasze usługi, które obejmują: oferowanie produktów do sprzedaży, przetwarzanie płatności, wysyłkę i realizację Twojego zamówienia oraz informowanie Cię na bieżąco o nowych produktach, usługach i ofertach.
Podstawa prawna
Zgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych („RODO”), jeśli jesteś mieszkańcem Europejskiego Obszaru Gospodarczego („EOG”), przetwarzamy Twoje dane osobowe na następujących podstawach prawnych:
Twoja zgoda;
Wykonanie umowy między Tobą a Witryną;
Zgodność z naszymi zobowiązaniami prawnymi;
Aby chronić twoje żywotne interesy;

Aby wykonać zadanie wykonane w

interes publiczny;
Dla naszych uzasadnionych interesów, które nie są nadrzędne w stosunku do Twoich podstawowych praw i wolności.
Zatrzymanie
Kiedy złożysz zamówienie za pośrednictwem Witryny, zachowamy Twoje dane osobowe w naszej dokumentacji, chyba że i dopóki nie poprosisz nas o usunięcie tych informacji. Aby uzyskać więcej informacji na temat prawa do usunięcia danych, zapoznaj się z sekcją „Twoje prawa” poniżej.
Automatyczne podejmowanie decyzji
Jeśli jesteś rezydentem EOG, masz prawo sprzeciwić się przetwarzaniu opartemu wyłącznie na zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji (w tym profilowaniu), gdy podejmowanie decyzji wywołuje wobec Ciebie skutki prawne lub w inny sposób istotnie na Ciebie wpływa.
Angażujemy się w całkowicie zautomatyzowane podejmowanie decyzji, które mają skutek prawny lub w inny sposób istotny, wykorzystując dane klientów.
Nasz procesor Shopify wykorzystuje ograniczone zautomatyzowane podejmowanie decyzji, aby zapobiegać oszustwom, które nie mają prawnego lub innego znaczącego wpływu na Ciebie.
Usługi zawierające elementy zautomatyzowanego podejmowania decyzji obejmują:
Tymczasowa lista adresów IP powiązanych z powtarzającymi się transakcjami zakończonymi niepowodzeniem. Ta lista zaprzeczających utrzymuje się przez niewielką liczbę godzin.
Tymczasowa lista kart kredytowych powiązanych z odrzuconymi adresami IP. Ta lista zaprzeczających utrzymuje się przez niewielką liczbę dni.
Sprzedawanie danych osobowych
Nasza Witryna sprzedaje dane osobowe zgodnie z definicją zawartą w kalifornijskiej ustawie o ochronie prywatności konsumentów z 2018 r. („CCPA”).
RODO
Jeśli jesteś mieszkańcem EOG, masz prawo do dostępu do przechowywanych przez nas Twoich Danych Osobowych, przeniesienia ich do nowej usługi oraz zażądania poprawienia, aktualizacji lub usunięcia Twoich Danych Osobowych. Jeśli chcesz skorzystać z tych praw, skontaktuj się z nami, korzystając z poniższych danych kontaktowych.
Twoje dane osobowe będą początkowo przetwarzane w Irlandii, a następnie zostaną przesłane poza Europę w celu przechowywania i dalszego przetwarzania, w tym do Kanady i Stanów Zjednoczonych. Aby uzyskać więcej informacji na temat tego, jak transfery danych są zgodne z RODO, zobacz Biuletyn informacyjny Shopify dotyczący RODO: https://help.shopify.com/en/manual/your-account/privacy/GDPR.
CCPA
Jeśli jesteś mieszkańcem Kalifornii, masz prawo do dostępu do przechowywanych przez nas Twoich Danych Osobowych (znanych również jako „Prawo do Wiedzy”), przeniesienia ich do nowej usługi i zażądania poprawienia Twoich Danych Osobowych , zaktualizowane lub usunięte. Jeśli chcesz skorzystać z tych praw, skontaktuj się z nami, korzystając z poniższych danych kontaktowych.
Jeśli chcesz wyznaczyć upoważnionego przedstawiciela do składania tych wniosków w Twoim imieniu, skontaktuj się z nami pod poniższym adresem.
Ciasteczka
Plik cookie to niewielka ilość informacji, która jest pobierana na Twój komputer lub urządzenie podczas odwiedzania naszej Witryny. Używamy wielu różnych plików cookie, w tym funkcjonalnych, wydajnościowych, reklamowych i mediów społecznościowych lub plików cookie. Pliki cookie poprawiają komfort przeglądania, umożliwiając witrynie zapamiętanie Twoich działań i preferencji (takich jak login i wybór regionu). Oznacza to, że nie musisz ponownie wprowadzać tych informacji za każdym razem, gdy wracasz do witryny lub przechodzisz z jednej strony na drugą. Pliki cookie dostarczają również informacji o tym, w jaki sposób ludzie korzystają ze strony internetowej, na przykład, czy odwiedzają ją po raz pierwszy, czy często odwiedzają ją.
Używamy następujących plików cookie, aby zoptymalizować korzystanie z naszej Witryny i świadczyć nasze usługi.
Pliki cookies niezbędne do funkcjonowania Sklepu
Nazwa Funkcja
_ab Używane w związku z dostępem do administratora.
_secure_session_id Używane w połączeniu z nawigacją po witrynie sklepowej.
koszyk Używany w połączeniu z koszykiem.
cart_sig Używane w związku z kasą.
cart_ts Używane w związku z kasą.
checkout_token Używane w połączeniu z kasą.
secret Używane w związku z kasą.
secure_customer_sig Używane w związku z logowaniem klienta.
storefront_digest Używane w połączeniu z logowaniem klienta.
_shopify_u Służy do ułatwienia aktualizacji informacji o koncie klienta.
Czas, przez jaki plik cookie pozostaje na Twoim komputerze lub urządzeniu mobilnym, zależy od tego, czy jest to plik „trwały”, czy „sesyjny”. Sesyjne pliki cookie trwają do momentu zaprzestania przeglądania, a trwałe pliki cookie trwają do momentu wygaśnięcia lub usunięcia. Większość używanych przez nas plików cookie jest trwała i wygasa od 30 minut do dwóch lat od daty ich pobrania na Twoje urządzenie.
Możesz kontrolować i zarządzać plikami cookie na różne sposoby. Należy pamiętać, że usunięcie lub zablokowanie plików cookie może negatywnie wpłynąć na wygodę użytkownika, a niektóre części naszej witryny mogą nie być już w pełni dostępne.
Większość przeglądarek automatycznie akceptuje pliki cookie, ale możesz wybrać, czy chcesz akceptować pliki cookie, za pomocą elementów sterujących przeglądarki, często znajdujących się w menu „Narzędzia” lub „Preferencje” przeglądarki. Więcej informacji na temat zmiany ustawień przeglądarki lub blokowania, zarządzania lub filtrowania plików cookie można znaleźć w pliku pomocy przeglądarki lub na takich stronach jak www.allaboutcookies.org.

Ponadto należy pamiętać, że blokowanie plików cookie może nie całkowicie uniemożliwić udostępnianie informacji stronom trzecim, takim jak nasza reklama

wschodzących partnerów. Aby skorzystać ze swoich praw lub zrezygnować z niektórych sposobów wykorzystania Twoich danych przez te strony, postępuj zgodnie z instrukcjami w sekcji „Reklama behawioralna” powyżej.
Nie śledzić
Należy pamiętać, że ponieważ nie ma spójnego zrozumienia w branży, jak reagować na sygnały „Nie śledź”, nie zmieniamy naszych praktyk gromadzenia i użytkowania danych, gdy wykryjemy taki sygnał z przeglądarki.
Zmiany
Od czasu do czasu możemy aktualizować niniejszą Politykę prywatności, aby odzwierciedlić na przykład zmiany w naszych praktykach lub z innych powodów operacyjnych, prawnych lub regulacyjnych.
Kontakt
Aby uzyskać więcej informacji na temat naszych praktyk dotyczących prywatności, jeśli masz pytania lub chcesz złożyć skargę, skontaktuj się z nami pod adresem e-mail [email protected]
Ostatnia aktualizacja: [2022.04.22]
Jeśli nie jesteś zadowolony z naszej odpowiedzi na Twoją skargę, masz prawo złożyć skargę do odpowiedniego organu ochrony danych.